2019年1月20日日曜日

加須紹介 Yoshi-yaki basic knowledge

Yoshi yaki in Heisei 31 will be done from 8:30 on March 16 (Saturday).
If it can not be done due to rain etc.,
First reserved day: Sunday, March 17, 2011 (Sun)
Second preliminary day: We will postpone it on March 24 (Sun) of Heisei 31

Yoshi-yaki basic knowledge
Q. When have you been doing?
A. From the age of 1955 when production of "Yosizu" became popular,
 It is being conducted to cultivate a high-quality "yoshi".

Q. What is the purpose?
A. Beginning with the aim of eliminating disease pests, we cultivate good quality "yoshi" which is a raw material for "Yoshizu".
In addition, by burning the dead "Yoshi", a rich wetland environment such as a new "Yoshi" bud creation is protected.
As a result, it was registered in the Ramsar Convention as a precious wetland environment around the world.
Fire caused by dead "Yoshi-hara" is also difficult to extinguish, and it also has an effect on fire countermeasures.

Q. What is the environmental preservation effect of "Yoshi-Yaki"?
A. There are two great effects on environmental preservation of Yoshi-Yaki.
One is giving opportunities to grow plants of many plants in the spring by burning the dead "yoshi".
Plants such as "Exciseli", "Tonanehayasuri" will grow and flower and fruit before "Yoshi" becomes larger.
Many of the endangered species that have been confirmed at the Watarase-yuusuichi area will sprout earlier this spring.
The other is to prevent tree growth.
The young "Yanagi" that germinated is baked by "Yoshi-yaki", so the widely used "Yoshihara" as present is maintained.

Q. What is the area to be baked?
A. It is 1,500 ha, half a half of Watarase Yuzu.

Q. Who is baking?
A. It is necessary to maintain the natural environment of "Yoshi" of "Watarase-yuusuichi" and to maintain the natural environment.
 Yoshi Baked Goodwill Inquiries (Municipalities, Affiliated Agencies, Managers) "is hosted by the organizer.
At the local site is the fact that local people who have carried out "Yoshi-yaki" from the past and which have technology are becoming central I will go.

平成31年 渡良瀬遊水地ヨシ焼きのお知らせ
平成31年のヨシ焼きは3月16日(土)8時30分より行います。
降雨等により実施できない場合は、
第1予備日:平成31年3月17日(日)
第2予備日:平成31年3月24日(日)に延期いたします。

ヨシ焼き基礎知識
Q.い つ 頃 か ら行 わ れ て い ます か ?
A.ヨ シ ズ 生 産が 盛 ん に な った 昭 和 30 年 代 頃 か ら 良 質 な ヨ シ を育 成 す る た め行 わ れ てい ま す 。
Q.目 的 は ?
A.も と も と ヨシ ズ の 原 材 料と な る 良 質 な ヨ シを 育 て る た め 、病 害虫 の 駆 除 を目 的 と して 始 め ら れ ま し た。
ま た 、枯れ た ヨ シ を 焼 く こと に よ り 、新 た なヨ シ な ど の 芽 生 えが あ り 豊 かな 湿 地 環境 が 守 ら れ て い ます 。こ の こ と に より 、世 界 的 に も 貴重 な 湿 地 環境 と し てラ ム サ ー ル 条 約 に登 録 さ れ ま し た 。枯 れ た ヨ シ 原 で の火 災 は 消 火も 困 難 であ り 野 火 対 策 に も効 果 が あ り ま す 。
Q.ヨ シ 焼 き によ る 環 境 保 全効 果 は ?
A.ヨ シ 焼 き の環 境 保 全 上 の効 果 は 大 き く 分 けて 二 つ あ り ま す 。
一 つ は 、立 ち 枯 れ た ヨ シ を焼 く こ と に よ り 、春 に 多 く の 植 物 の芽 生 え の 機会 が 与 えら れ ま す 。エ キ サイ ゼ リ 、ト ネ ハ ナヤ ス リ な ど の 植 物は ヨ シ が 大き く な る前 に 生 長 し 、花 や実 を つ け ま す 。渡良 瀬 遊 水 地 で 確 認さ れ た 絶 滅危 惧 種 の多 く は 、 こ の 春 先に 芽 を 出 し ま す 。
も う 一 つは 、樹 林 化 を 防 ぐと い う も の で す 。発 芽 し た 若 い ヤ ナギ な ど は ヨシ 焼 き に よ り 焼 か れ る た め 現 在 の よ う な 広 大 な ヨ シ 原 が 維 持 さ れ て い ます 。
Q.焼 く 面 積 は?
A.渡 良 瀬 遊 水地 の お お む ね半 分 の 1,500ha で す 。
Q.誰 が 焼 く の?
A.渡 良 瀬 遊 水 地 の ヨ シ の 育 成 や 自 然 環 境 を 保 全 す る た め に は 必 要 な ヨ シ 焼き で あ り「渡 良 瀬 遊 水 地 ヨシ 焼 き 連 絡 会( 周 辺自 治 体・関 係 機 関・管 理 者 )」が 主 催 で行 い ま す が、現 地 で ヨ シ 焼 き を 行 うの は 、従 来 か ら ヨシ 焼 き を 実 施し て い てそ の 技 術 を 持 っ てい る 地 元 の 人 々 が中 心 と な り 行 い ます 。



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